SOLIDHOME GROUP

Flexwoningen

Kwalitatief alternatief voor traditionele woningbouw

Bouwen zonder gedoe

Voor verschillende woningcorporaties en gemeentes in Nederland is Solidhome Group bezig met de ontwikkeling van flexwoningen. Flexibele huisvesting is geschikt voor verschillende doelgroepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan studenten, starters en arbeidsmigranten. De naam flexibel zegt het al, het gaat hier om tijdelijke bestemmingen (bijvoorbeeld 15 jaar).

Het grote voordeel van prefabbouw is dat wij de woningen snel kunnen leveren. Het bouwproces is geoptimaliseerd en de ideale bouwomstandigheden in onze fabriek zorgen voor een kortere doorlooptijd dan de traditionele woningbouw. 

Onze woningen worden voornamelijk gebouwd met duurzame materialen. Het casco van de woningen (vloeren, wanden en daken) is volledig gemaakt van CLT wat de constructie bijzonder sterk maakt. De afkorting CLT staat voor Cross Laminated Timber en is een innovatief houtbouwproduct. De sterke, massief houten constructieplaten zijn opgebouwd uit meerdere lagen kruislings verlijmde vuren lamellen en zijn een volwaardige vervanging voor metselwerk of beton. De woningen kunnen indien nodig voldoen aan het bouwbesluit en de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG).

Diverse variaties

De onderstaande plattegrond geeft het basismodel weer van 40 m2. Wij zijn hierbij uitgegaan van goede transportafmetingen. Door onze modulaire bouwtechniek waarbij er gestapeld en geschakeld kan worden, kan de woning ook groter worden gemaakt. 

Je kan er dan bijvoorbeeld voor kiezen om nog een half of heel deel extra aan toe te voegen. Zo ontstaan er varianten van circa 60 of 80 m2 en zo extra slaapkamers te creëren. Met deze methode is het mogelijk om tot 6 verdiepingen hoog te bouwen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van mogelijke indelingen. Deze plattegronden zijn geheel naar wens aan te passen

Afwerkingen

De gevelafwerking voor de woningen kent vele opties. Zo kunnen de woningen met de sandwichpanelen nog in het zicht geleverd worden. Deze kunnen ook worden afgewerkt met bijvoorbeeld hout of kunstof gevelbekleding. De woningen worden standaard afgeleverd op basis van het casco-afwerkingsniveau.

Bij het standaard casco afwerkingsniveau zijn er vlakke vloeren en wanden, klaar om afgewerkt te worden. Er kan in overleg ook gekozen worden voor een gestoffeerde afwerking. De flexwoningen zijn zo geconstrueerd dat deze verplaatsbaar zijn. De fundering dient uitgevoerd te worden op een dergelijke wijze (bijv. Metalen schroefpalen) 

Afhankelijk van de gekozen materialen, afwerking en installaties, zijn de flexwoningen van Solidhome Group leverbaar vanaf € 57.000 exclusief btw en af-fabriek. In overleg kunnen wij ook het transport en de plaatsing van de woningen op locatie laten verzorgen.

Kom in contact

 

Ben je benieuwd naar onze maatwerk oplossingen? Vul hieronder je contactgegevens in en wij nemen binnen 48 uur contact me jou op om je wensen te bespreken.