Van idee tot realisatie

Werkwijze

In 24 weken van idee
naar oplevering

Een van de voordelen van modulair bouwen is de korte doorlooptijd. We hebben onze werkwijze in de loop der jaren steeds beter, persoonlijker én efficiënter gemaakt. Hierdoor kunnen we snel, slim en solide bouwen. Wat we het allerbelangrijkst vinden zijn jouw wensen. Deze staan van begin tot eind centraal. Bij Solidhome begeleiden we je van het eerste verkennende gesprek tot en met de oplevering. Zo krijg jij jouw unieke Solidhome.


1. Oriëntatiegesprek

We beginnen met een gesprek. Een gesprek waarin we alles willen horen over jouw wensen en ideeën.

We nodigen je bij ons uit of plannen desgewenst een videocall in.

Tijdens dit gesprek leggen we je precies uit hoe het productieproces eruitziet. Jouw wensen vormen de basis voor een schetsontwerp.

2. Schetsontwerp

Op basis van jullie behoefte maken we een schetsontwerp waarbij iedere meter optimaal wordt benut.

We houden rekening met de identiteit van het park, het comfort en het design dat de eindgebruiker verwacht.

De buitenafwerking is naar wens aan te passen en ook de indeling is flexibel.

3. Voorontwerp

Misschien moet er nog een kamer bij of moet juist het terras groter. Dat wordt tijdens deze stap bepaald. Als alle wensen zijn opgenomen in het ontwerp, geven we een concreet kostenplaatje waarop akkoord moet worden gegeven.

Daarna wordt de indeling definitief vastgesteld. Dit geldt ook voor de buitenafwerking. Een concreet idee versnelt het proces. Heb je al een idee wat je wilt? Dan wordt de doorlooptijd korter.

4. Definitief ontwerp

Het model wordt bijgewerkt met de geleverde feedback en omgezet tot een definitief ontwerp. Daarna worden de benodigde materialen besteld. 

5. Productie

We produceren off-site waardoor we efficiënt, veilig en volgens BENG-normen kunnen bouwen.

Onze energie zuinige woningen worden volledig uitgevoerd in Cross laminated Timber (CLT).

6. Oplevering

Jouw Solidhome is klaar! Je kunt ervoor kiezen deze AF fabriek bij ons op te komen halen. Of kies voor de mogelijkheid om de woning op locatie te laten afleveren. 

We zorgen er graag voor dat alle partijen op de juiste tijd aanwezig zijn. Zo kan de woning direct op alle nutsvoorzieningen worden aangesloten. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Hoe ziet jullie droomwoning eruit? Vrijblijvend sparren met een van onze specialisten? We delen ons enthousiasme over ons product graag met je. Daarbij zitten onze productontwikkelaars niet stil. Er wordt steeds meer mogelijk. Leg ons je wensen voor en daag ons uit!

Meer informatie

Ja! Ik wil meer informatie over de flexibele woonoplossingen van Solidhome.

“Op ons park hebben we een terrasopstelling waardoor de achterste woning tegen de voorste rij aankijkt. We wilden eerst een puntdak maar Solidhome Group raadde ons dat af. Op advies van hen hebben we besloten om voor een sedumdak te gaan. Tot groot genoegen van onze huurders die nu uitzicht hebben op groene daken.”